Etapele montarii aparatului dentar - Piano Cabinet

Consultatie:

Pacientul completeaza o fisa prin care va furniza cabinetului date de contact si medicale importante pentru viitorul tratament. Urmeaza consultul de specialitate in urma caruia atat medicul cat si pacientul isi formeaza o imagine de ansamblu asupra problemelor si posibilitatilor de tratament ale acestora. Pot fi necesare poze de diagnostic efectuate in cadrul consultatiei. Pacientul primeste eventual recomandari pt efectuarea altor controale medicale sau radiologice, urmand a fi programat pt planul de tratament.

Planul de tratament:

Medicul specialist studiaza pozele de diagnostic si radiografiile( primite prin mail de la centrul de radiologie) in urma carora stabileste alternativele de tratament.
Cand se prezinta pacientul la plan, medicul explica aceste alternative impreuna cu toate detaliile tehnice, temporale si financiare ale acestora. De asemenea sunt date toate indicatiile medicale necesare in cazul prezentei oricaror formatiuni patologice, observate in documentatia pacientului.

Aplicarea aparatului dentar:

In cazul aparatelor ce modifica dezvoltarea oaselor maxilare( disjunctoare, placute), cat si la viitori pacienti Invisalign, va fi necesara amprentarea cavitatii orale pt a realiza aparatul corespunzator.
Pacientii care au ales sa poarte un aparat dentar fix, nu le este necesara amprenta, aparatul aplicandu-se direct pe dinti, dupa o igienizare profesionala riguroasa. Pe dintii curati si uscati braketsii se lipesc unul cate unul, la finalul aplicarii pacientul putand sa manance imediat. Nu va pleca din cabinet insa pana nu va primi toate indicatiile necesare si o trusa de igienizare cadou.

Consultatii ulterioare:

Controalele ulterioare aplicarii aparatului dentar difera de la un tip de aparat la altul. In medie aparatele mobile necesita controale la 3 luni iar cele fixe la 2 luni. Indiferent de tipul acestora, durata controalelor este de aproximativ 15 minute.

Contentia:

Indiferent de tipul de aparat sau de durata tratamentului urmat, toti dintii au tendinta de intoarcere la pozitia initiala, pentru o perioada relativa de timp. De aceea tratamentul ortodontic activ va fi urmat de unul pasiv. Exista diferite tipuri de aparate pt contentie( de mentinere a rezultatului), cel mai des indicat fiind gutiera; un mulaj dur, transparent si comod al dintiilor ce trebuie purtat pe timpul noptii.

Consultatiile posttratament:

Tratamentul pasiv, cel pentru mentinerea rezultatelor, necesita si el controale periodice; initial la o luna, apoi la 3 luni de la indepartarea tratamentului, in continuare fiind suficiente controale bianuale.
In cadrul acestor consultatii se urmareste buna stare a cavitatii orale, mentinerea rezultatelor tratamentului, se analizeaza documentatia finala si se dau recomandarile medicale necesare.
Sprijinul medical al echipei noastre nu se termina odata cu tratamentul ortodontic.

Add Comment

Phone: 0734.462.133
Fax: 021.568.11.17
Piano Cabinet - Str. Emil Racovita 35-39, Vila AP 08, Voluntari, Ilfov