Porti aparat dentar? Iata cateva indicatii pentru pacientii purtatori de aparate ortodontice fixe - Piano Cabinet

Aparatul dentar fix se curate odata cu dintii, de minim doua ori pe zi, cu o periuta cu peri medii si cu o pasta de dinti cu fluor, corespunztoare varstei pacientului. La sfarsitul periajelor, cat si a tuturor meselor clatiti foarte energi gura cu apa potabila. Seara, inainte de culcare, suplimentati curatarea prin folosirea periutelor ortodontice si a apei de gura.

Dieta

Prima regula generala, evitati alimentele dure sau lipicioase, ce pot distruge componente ale aparatului dentar. Ex: guma de mestecat, bomboane, caramel, cipsuri, alune, nuci, sticksuri, coaja de paine, alimente tari, etc.

A doua regula este sa nu muscati din nimic, ci sa rupeti/taiati in bucati alimentele sis a le mestecati in zona maselelor!

In caz de durere

In urma fiecarei activari a aparatului dentar veti simti mici tensiuni in dinti. Nu ezitati sa luati un analgesic, in doza corespunzatoare varstei( ketonal, nurofen, algocalmin, paracetamol). Daca simtiti ca o component a aparatului va zgarie/taie, acoperiti-o cu o bucata de ceara ortodontica si veniti cat mai curand la control.

Add Comment

Phone: 0734.462.133
Fax: 021.568.11.17
Piano Cabinet - Str. Emil Racovita 35-39, Vila AP 08, Voluntari, Ilfov