Stomatologie copii

Servicii

Lista de preturi

Lista Preturi.doc

Lista Preturi.pdf

Contact

Strada Monetariei 12, Ap 03
Sector 1, Bucuresti

Stomatologie copii Bucuresti

Servicii de Stomatologie copii Bucuresti la Piano Cabinet

Pedodontia este o ramura a stomatologiei (stomatologie pentru copii) care se ocupa de tratarea dintilor de lapte . La Piano Cabinet medicul nostru pedodont are grija ca prima vizita a micutilor pacienti sa fie una placuta. Inceputul unei relatii foarte bune cu medicul dentist pe tot parcursul vietii este o relatie bazata pe incredere.

Servicii de stomatologie copii

Inhalo-sedarea

Pentru copilasii din Bucuresti care nu-si pot invinge frica avem inhalo-sedarea care este o metoda de sedare constienta, cel mic reusind sa-si invinga frica. Inhalo-sedarea are avantajul ca nu are efecte secundare. Sedarea este doar pe perioada efectuarii tratamentelor, copilul reluandu-si activitatile imediat dupa.

În SUA această metodă este folosită în prezent în procent de 90% de către pedodonţi şi 50% de către celelalte specialităţi.

Protoxidul de azot în amestec cu oxigenul combate anxietatea în ceea ce priveşte tratamentele stomatologice. N2O este un gaz blând, netoxic, care acţionează rapid, efectele fiind vizibile după câteva minute de la începerea administrării, nu se metabolizează în organism şi se elimină foarte repede prin oxigenare (3-5 minute), aşa încât acesta are efect doar cât timp este administrat.

Este recomandată începând cu vârsta de 3 ani, deoarece cel mic trebuie să fie cooperant să înţeleagă că trebuie să respire doar pe nas.

Sigilările dinţilor ajuta în prevenirea formării cariilor la copii, e cea mai sigură metodă de prevenire a cariei dentare la copii, alături de fluorizare şi de o igienă dentară riguroasă.

Sigilarea presupune aplicarea unui material protector peste suprafetele aderente (santuri si fostete) ale maselutelor.

Sigilarea dentara

Sigilarea este o metodă simpla de prevenire a cariilor, nedureroasă şi extrem de eficienta.

  • reduce riscul apariţiei cariei dentare cu peste 90%
  • este indicată atât pentru dinţii temporari (de lapte) cât şi pentru cei permanenţi
  • este recomandată în mod special în intervalul de vârstă 3-14 ani
  • zonele de elecţie pentru sigilare sunt molarii si premolarii doarece au suprafaţa de masticaţie retentiva
  • sigilarea şi fluorizarea constituie cele mai sigure şi eficiente metode de profilaxie dentară pentru copii
  • sigilarea dentară rezistă câţiva ani (până la 5-6 ani), fiind necesare controale periodice pentru verificarea integrităţii acesteia.

 

Fluorizarea dentara

Fluorizarea ajută la întărirea smaltului dinţilor reduce indicele carios cu 50 până la 80%

  • diminuează sensibilitatea dentară
  • contribuie la remineralizarea zonelor dentare afectate de cariile incipiente
  • fluorizarea dentară profesională (realizată în cabinet) presupune o administrare concentrată de fluor pe fiecare dinte, efectul fiind nu numai de protecţie dar şi de intărire a structurii dintelui
  • protejează dinţii împotriva cariilor dentare si încetineşte procesul carios, chiar şi în cazul cariei dentare deja  formate cand cel mic nu este inca cooperant pentru efectuarea tratamentelor