F22 - Piano Cabinet
F22

CERCETARE STIINTIFICA SI EXPERIENTA CLINICA

 

F22 Aligner este rezultatul a 22 de ani de experienta clinica si a 14 ani de cercetare a facultatii de ortodontie din cadrul Universitatii din Ferrara, iar astazi este un produs la dispozitia tuturor profesionistilor din domeniu. De-a lungul anilor, sute de pacienti au fost tratati cu aliniatori invizibili la clinica ortodontica aflata sub tutela facultatii de ortodontie, iar acest lucru a permis cercetatorilor de la Universitatea din Ferrara sa analizeze toate aspectele si, prin urmare, sa aduca imbunatatiri in ceea ce priveste forma arcadei ideale, estetica, planul de tratament si materialele utilizate.

 

Sistemul F22 Aligner este alcatuit dintr-o serie de dispozitive ortodontice subtiri, detasabile (aliniatori sau gutiere), realizate pe masura, folosind un material plastic transparent (EvoFlex); ele permit miscarea treptata si progresiva a dintilor pacientului din pozitția lor initiala in pozitia optima, realizand o ocluzie estetica placuta si functionala.

 

In Italia, la sediul din Padova, compania Sweden&Martina a centralizat productia dispozitivelor medicale, pentru un control direct al intregului lant de productie.
Centrul modern F22, adiacent la centrul de scanare, este gazduit in departamentele de productie renovate ce beneficiaza de tehnologie moderna, fluxul digital asigurand flexibilitatea si viteza de interventie pentru a adapta personalul si tehnologiile la evolutia departamentului de cercetare si dezvoltare.

 

Programarea F22 Aligner difera substantial de cea a celorlalte aliniatoare disponibile pe piata.
Echipa de ortodontisti ai facultatii de ortodontie, condusa de profesorul Giuseppe Siciliani, analizeaza fiecare caz in parte, planificand intregul tratament si asistandu-l pe medic pana la sfarsitul tratamentului.

 

Protocolul clinic special pentru miscarea dintilor ghideaza realizarea fiecarui set-up pentru a evita miscarile dentare imprevizibile si pentru a reduce durata tratamentului. Controlul riguros al preciziei tuturor fazelor de realizare este singura modalitate de a livra un produs de cea mai inalta calitate.

 

PROPRIETATILE F22 ALIGNER

 

Absenta defectelor structurale permite ca lumina sa treaca cu 20% mai mult in comparatie cu cu alte aliniatoare din PET-G, obtinandu-se un efect si mai natural.

 

STABILITATEA CROMATICA
Studiile efectuate de catre profesorul Sicilliani si echipa sa cu un colorant alimentar la 37° timp de 14 zile, arata ca, in conditii extreme, F22 Aligner nu retine placa si pigmenti, mentinandu-si nivelul initial de transparenta; in plus, suprafata perfect neteda si proprietatile materialului asigura simplitatea igienei, limitand retinerea pigmentilor.

 

FIXARE OPTIMA
Aliniatoarele F22 se adapteaza intr-o maniera extrem de precisa morfologiei dintilor; spatiul dintre aliniere si dinti este mai mic de 40 microni; datorita contactului direct, controlul miscarilor dentare este mai precis si rezultatele sunt mai previzibile.

 

FORTE USOARE SI CONSTANTE
Datorita elasticitatii materialului, cu 20% mai mare decat cea a materialelor utilizate pana in prezent pentru crearea celorlalte aliniatoare de pe piata, F22 Aligner transmite forte usoare si constante, ceea ce face posibile miscarilele mai ample pentru tratamente mai rapide si mai confortabile.

 

MARGINI ROTUNJITE
Marginile F22 Aligner sunt redefinite manual printr-o tehnică noua, dezvoltata de Scoala de Ortodontie a Universitatii din Ferrara, care garanteaza margini rotunjite, fara asperitati, ceea ce sporeste confortul pentru pacient.

 

RETENTIA PERFECTA
Avand la baza studiile lui Cowley D.P., Mah J., O’Toole B. despre efectul designului marginii gingivale asupra retentiei aliniatoarelor termoformate (J Clin Orthod 2012 noiembrie), replicat in Ferrara pentru F22, s-a constatat ca valorile majore de retentie se obtin cand aliniatorul este taiat in mod regulat si direct pană la varful marginilor gingivale.

 

Rezultatul este o gutiera mai eficienta si mai confortabila pentru pacient.

 

 

Sistemul F22 Aligner este indicat pentru alinierea dintilor in tratamentul ortodontic al malocluziilor.
Dupa montarea aliniatorului F22 Aligner, pacientului i se asigura monitorizarea continua si personalizarea tratamentului pe baza dinamicii si a modificarilor identificate pe durata tratamentului. Aceasta procedura permite atingerea rezultatelor dorite intr-un timp mai scurt.

 

Cu F22 Aligner, este posibil sa tratati majoritatea pacientilor adulti sau in crestere cu diferite afectiuni:

  • aglomerare
  • diastema
  • discrepante ale indicelui Bolton care necesita restaurari protetice sau stripping pentru o corectie completa
  • gingii neregulate ale pacientilori cu dinti neuniformi
  • muscaturi deschise sau muscături adanci usoare sau moderate
  • albirea dintilor cu ajutorul spary ului F22 Perfection, in orice moment al zilei, 90 minute, 7 zile, in ultima faza a tratamentului

Medicul are responsabilitatea de a pune diagnosticul corect, de a monitoriza tratamentul si de a verifica daca mastile adera perfect la dinti in fiecare faza a tratamentului.

 

F22 Aligner poate fi folosit pentru a trata o arcada completa (una sau doua arcade) sau pentru a trata numai dintii din fata, de la canin la canin (una sau doua arcade). In acest caz, nu pot fi acceptate cazuri de extractie, de ocluzie a sectoarelor posterioare sau de variatii semnificative ale liniei mediane;

 

  • F22 Aligner este potrivit pentru pacientii cu molari secundari cu eruptie permanenta;
  • Nu este posibil sa se vindece rotatiile severe cu un aliniator;
  • Poate fi necesara utilizarea echipamentelor auxiliare si a echipamentelor suplimentare care sa fie asociate cu alinierele: butoane, benzi elastice, atasamente, divotor sau alte dispozitive simple.
Phone: 0734.462.133
Fax: 021.568.11.17
Piano Cabinet - Str. Emil Racovita 35-39, Vila AP 08, Voluntari, Ilfov