- Acasa
- Clinica
- Pentru Medici
- Pentru Pacienti
- Echipa
- ► Servicii
- Preturi
- Oferte
- Articole
- Contact
Dintele in sine, cu structura, forma si pozitia sa: Structura poate fi afectata de carente vitaminice sau afectiuni generale, putand fi inbunatatita printr-o dieta echilibrata si prin fluorizari (aplicatii locale sau pastile cu fluor) astfel dintele devenind mai rezistent la carii.
Forma sa poate fi modificata prin sigilari (aplicatii de materiale albe in santurile maselutelor pentru “indulcirea reliefului accidentat” al acestora), astfel retinand mai putine resturi alimentare si deci devenind mai rezistent la carii.
Pozitia sa poate fi corectata prin tratamente ortodontice, (menite sa rezolve acele inghesuiri/spatieri dentare ce favorizeaza retinerea resturilor alimentare, lezarea gingiei si impiedica buna igienizare), astfel dintele devenind mai rezistent la carii. In plus tratamentele ortodontice asigura, pe langa sanatatea dintilor, si pe cea a gingiei, a osului si a articulatiilor, realizand o functionalitate si o estetica maxime.
Placa bacteriana, adica acele microorganisme ce pot fi cu success indepartate printr-o igienizare la domiciliu (spalat pe dinti de doua ori pe zi, folosind o tehnica, periuta si pasta de dinti corespunzatoare; utilizarea atei si apei de gura cel putin o data pe zi) si la cabinet (o data la 6 luni, unde puteti beneficia de detartraje, periaje profesionale si tehnici moderne de igienizare “airflow”). In plus, avantajul vizitelor regulate la cabinet consta in depistarea cat mai precoce a afectiunilor stomatologice.
Dieta echilibrata si diversificata e sanatoasa pentru tot organismul, dar in ceea ce priveste aparitia cariilor, e bine sa cunoasteti alimentele ce cresc riscul (carbohidratele, dintre care cele mai ‘rele’ fiind dulciurile si fainoasele; frecventa si durata de consum crescute, rafinarea, consistenta lipicioasa a acestor alimente cresc mai mult acesc risc), dar si ce cele ce scad riscul (alimente uscate, sarate, branzeturile, lactatele, cacaoa, guma de mestecat).