Servicii - Piano Cabinet
Aparate dentare – generalitati

Un zambet frumos este o carte de vizita, mai ales in zilele noastre, cand interactionam in fiecare zi cu un numar sporit de persoane. Un astfel de zambet depinde insa de o dantura impecabila, lucru greu de atins daca natura nu a fost foarte darnica si nu a pus ordine in modul de crestere si de orientare a dintilor si a maxilarului. Din fericire tehnica medicala a avansat, iar acum sunt disponibile multe solutii pentru a indrepta dantura si pentru a-i da forma normala, cea mai simpla si mai accesibila fiind cea oferita de montarea unui aparat dentar.

Cum functioneaza?

Aparatul dentar este un sistem pentru repozitionarea si alinierea dintilor, proces ce se realizeaza datorita unor elemente fixe ce sunt ancorate pentru o anumita perioada de timp pe suprafata exterioara a dintilor.

Materialele utilizate in realizarea acestor piese sunt rezistente si durabile, dar si usor de intretinut: ceramica, otel inoxidabil, metal sau plastic. Fiecare element in parte aplica asupra dintelui pe care este fixat o presiune constanta, menita sa ii determine sa se miste intr-o anumita directie.

Miscarea dintilor este urmata, in mod natural, de cea a maxilarului, care se adapteaza noilor conditii. Aparatul dentar prezinta numeroase avantaje, putand fi aplicat atat in cazul copiilor cat si in cel al adultilor.

Daca pentru adulti aceste aparate dentare pot fi montate oriand, in cazul copiilor aceste aparate trebuie montate dupa aparitia dintilor permanenti, adica in jurul varstei de 10-12 ani. Astfel se pot corecta relativ usor si fara interventii ample problemele cu care adultii se confrunta si care, de multe ori, le afecteaza viata sociala si chiar pe cea profesionala.

Un astfel de dispozitiv permite atat indreptarea dintilor cat si a radacinilor, scurtarea sau alingirea coroanelor dentare, remodelarea si extinderea arcadelor sau corectarea unor malocluzii.

Se obtine astfel o muscatura corecta, dar si o pozitie estetica a maxilarului.

Intretinerea aparatelor dentare

Intretinerea unui aparat dentar depinde de natura lui, daca este fix sau mobil, insa nu presupune activitati speciale, ci doar o igiena sporita a cavitatii bucale, celor doua perieri zilnice (dimineata si seara) adaugandu-se periajul dupa fiecare masa, pentru a se elimina eventualele resturi alimentare.

Phone: 0734.462.133
Fax: 021.568.11.17
Piano Cabinet - Str. Emil Racovita 35-39, Vila AP 08, Voluntari, Ilfov